Ars longa, vita brevis

Студентка по фармация грабна титлата Мис Америка 2020

Камил Шрие, студентка по фармация във Virginia Commonwealth University (VCU), беше коронясана за Мис Америка 2020. Инициативата на Шрие за социално въздействие покрай конкурса беше наречена „Mind your Meds: Drug Safety and Abuse Prevention from Pediatrics to Geriatrics.“

По-рано коронясана за Мис Вирджиния, Шрие е завършила Virginia Tech през 2018 г. със специалности биохимия и биология, и според блога на VCU School of Pharmacy, Шрие обича науката още от средното училище.

Според VCU интересът на Шрие към фармацията е личен. На 11 годишна възраст е била диагностицирана със синдром на Ehlers-Danlos, генетично състояние, засягащо ставите и кръвоносните съдове. Липсата на лечение за състоянието й е в основата на целта на Шрие да се развива в областта на фармацията.

За представянето на таланта си както на конкурсите „Мис Вирджиния”, така и на „Мис Америка“, Шрие проведе научен експеримент, използвайки калиев йодид, за да покаже бързото разлагане на водороден пероксид, което води до „експлозия‘ на пяна, обикновено наричана „слонова паста за зъби“.

Шрие ще участва в конкурса Мис Свят, който беше спечелен също от студентка по фармация през 2015 година.

Абонирай те се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече