Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

Speak up for your #PharmacyHeroes

#WorldHealthDay се чества на 7 април. Тази година акцентът ще бъде върху медицинските сестри и акушерки. Световната здравна организация оповести това решение на 72-та Световна здравна асамблея. “Take a minute to say THANK YOU е мотото, определено от Световната здравна организация. Двете професионални групи определено са спечелили признателността, която заслужават. Мотото беше определено преди кризата с COVID-19.

Международната федерация на фармацевтите (FIP) вижда още една професионална група в здравеопазването, която е на първа линия. Персоналът в аптеките твърде често се забравя, а няма съмнение, че той има изключително важен принос, в световен мащаб, за справяне с кризата с COVID-19. В България, например, това още не е оценено от правителството.

Нямаме статистика колко пациенти са посетили аптеките в България откакто започна кризата, но според статистика от Полша 21 милиона поляци са посетили 12 184 аптеки в рамките на осем дни поради затворени медицински практики. „Повече от всякога искаме гласът на фармацeвтите да бъде чут и истинският принос на нашата професия да бъде признат“, казва фармацевтът Пьотр Меркс.

Със своя екип той е сглобил видео за кампанията на FIP “Speak up for your #PharmacyHeroes” То показва, че фармацевтите по света са помогнали за спасяването на човешки животи при много кризи – така е и сега. FIP призовава фармацевтите да участват в кампанията, като публикуват свои снимки с хаштаг #PharmacyHeroes, а за снимката да оформят с ръцете си английската буква “P” за “Pharmacy”(аптека).

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече