Sanofi придобива Tidal Therapeutics

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
sanofi

Френската фармацевтична компания Sanofi обяви придобиването на биотехнологична компания Tidal Therapeutics, която е фокусирана върху изследвания, базирани на иРНК (mRNA).

Изследователската платформа, базирана на mRNA на Tidal, има потенциал в редица терапевтични области – включително онкологията и имунологията.

Sanofi е платил предварително 160 милиона долара за придобиване на Tidal, като допълнителни 310 милиона долара зависят от постигане на договорки на бъдещите етапи. След придобиването Sanofi ще получи достъп до новия mRNA-базиран подход на Tidal за in vivo препрограмиране на имунни клетки.

Тази технология се основава на патентовани наночастици, които доставят mRNA за препрограмиране на имунни клетки в тялото, като mRNA товари се доставят селективно до определени видове клетки в тялото.

В изявление Sanofi съобщават, че първоначалните приложения са насочени към специфични видове имунни клетки, Глобалната фармацевтична компания добави, че подходът на Tidal е проектиран да осигури „подобна“ ефикасност на настоящите подходи ex vivo, където имунните клетки са генетично модифицирани, за да засилят своите терапевтични свойства – като T-клетки експресиращи химерен антигенен рецептор (CAR). Платформата на Tidal има потенциал за подобрена безопасност, амбулаторно дозиране и повторно дозиране в сравнение с други подходи.

АВТОР

Обява за работа - аптека Медея

  • Пусни файловете тук или
    Pharmacist.bg не съхранява личните данни на кандидатите за работа. С кандидатсването си за работа Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат изпратени към работодателя.