Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

Отворено писмо от маг.-фарм. Аделина Любенова

Уважаеми дами и господа ,

„Стинг“ АД е национален дистрибутор, който снабдява ежедневно аптеки с лекарствени продукти, консултира и подкрепя усилията на работещите в тях фармацевти за удовлетворяване нуждите на хората в страната.

Предвид съществуващата ситуация,се чувстваме длъжни да припомним отговорната социална роля на фармацевта в опазването на общественото здраве. Неслучайно СЗО го определя като „най-достъпният здравен специалист“, което е признание за обществената им значимост за живота и здравето на хората.

В този напрегнат момент, когато нацията трябва да е единна, смятаме, че посочването на фармацевтите като лица, които имат единствената цел да натрупват нерегламентирани печалби чрез спекула, е несправедливо обвинение.

Натрупаният опит в съвместната ни работа показва, че нашите клиенти –аптеки на територията на цялата страна изпълняват стриктно задълженията си съгласно етичният професионален кодекс, добрата аптечна практика и действащите нормативни документи.

Едновременно с това бихме искали да уверим всички граждани, че има достатъчно налични количества лекарства. Препоръчваме да пазарувате само предписаните в рецептата медикаменти, за да избегнем създаването на изкуствен дефицит и допълнително напрежение в обществото.

Ние знаем, че работещите в аптеките фармацевти дълбоко осъзнават ролята на тези здравни заведения и в това тежко време на пандемия полагат неимоверни усилия, за да отговорят на потребностите на хората в страната.

Призоваваме гражданите на Република България да отдадат заслуженото уважение и респект към работата на фармацевтите, които с цената на собственото си здраве и в условията на висока степен на риск изпълняват своя професионален и морален дълг.

С уважение : Аделина Любенова , отговорен фармацевт на „Стинг“АД

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече