Ars longa, vita brevis

Франция ограничава продажбите на парацетамол

От днес Франция ограничава продажбите на парацетамол. Всеки пациент ще може да получи максимум една или две опаковки, в зависимост от това в какво състояние е.

Френският здравен орган ANSM иска да гарантира наличието на парацетамол във всички аптеки. Поради тази причина са въведени рестрикции, които определят максималния брой опаковки за един пациент. Ако пациентът няма треска или не изпитва болка получава само една опаковка и две опаковки, ако има съответните симптоми.

Лекарствата съдържащи парацетамол 500 mg във Франция са с максимуму 16 единични дози в опаковка. Пероралните лекарства с 1000 mg парацетамол съдържат максимум осем единични дози. Освен това е обявено, че интернет продажбите на парацетамол, ибупрофен и ацетилсалиилова киселина (ASS) ще бъдат спрени.

Tази мярка се приема вследствие на върпосителните, които са свързани с потенциално вредните ефекти на ибупрофен и други НСПВС при пациенти с Covid 19. Тези въпросителни увеличиха многократно търсенето на парацетамол.

Абонирай те се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече