Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

Кандидатът за ваксина на Pfizer срещу COVID-19 е над 90% ефективен

Kандидатът за ваксина COVID-19 на Pfizer Inc и BioNTech е показал, че е над 90% ефективен за предотвратяване на инфекция от SARS-CoV-2 при участници без доказателства за предварително заразяване с новият короновирус. Данните са от първия междинен анализ на ефикасността.

Кандидатът за mRNA-ваксина, BNT162b2, демонстрира доказателства за ефикасност срещу COVID-19 в клинично проучване във фаза III. След дискусия с Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), Pfizer Inc и BioNTech избраха да прекратят междинния анализ за 32 случая и да извършат първия междинен анализ при минимум 62 случая. След приключването на тези дискусии броят на оценяваните случаи достигна 94 и външен, независим комитет за мониторинг на данни (DMC) извърши първия анализ на всички случаи.

Плацебо-контролираното проучване, показва степен на ефикасност на ваксината над 90 процента на седмият ден след втората доза. Компаниите казват, че това означава, че защитата се постига 28 дни след започване на ваксинацията, която се състои от двудозов режим. Докато проучването продължава, компаниите казват, че крайният процент на ефикасност на ваксината може да варира.

Клиничното изпитване фаза III на BNT162b2 започна на 27 юли и до момента е включило 43 538 участници, 38 955 от които са получили втора доза от кандидата за ваксина към 8 ноември 2020 г. Проучването продължава и също така ще оцени потенциала за кандидат за ваксина за осигуряване на защита срещу COVID-19 при тези, които са били предварително изложени на SARS-CoV-2.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече