Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

Кабина за (само)ваксинация

Автор на разработката е фармацевтичната компания Sanofi. Именно тя е представила новостта на III Китайско международно изложение на вносни стоки, което се проведе в Шанхай. На външен вид кабината за ваксинация е подобна на високотехнологична фотокабина. Първо човекът се подлага на температурен скрининг, попълва здравен въпросник и след това поставя ръката си в специален държач, където се поставя инжекцията. Продължителността на цялата процедура е около 10 минути.


От компанията съобщават, че е започнала работа по системата в началото на епидемията от коронавирус, тъй като е ясно, че глобалните имунизационни програми могат да натоварят силно здравните системи по целия свят.


В Китай 2 кабини от Sanofi в момента се използват като част от програмите за ваксинация срещу грип. Фармацевтичната компания все още не е договорила с китайските власти условията за експлоатация на кабини за ваксинация срещу коронавирус.


Заслужава да се отбележи, че тази новост оставя редица въпроси, на които все още няма отговори. Не е известно как пациентите, които могат да получат алергична реакция към ваксината, или тези, които са припаднали, ще бъдат наблюдавани.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече