Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

8 от 10 хранителни добавки за либидо съдържат лекарствени вещества

Шведската агенция по лекарствата е проучила десет различни хранителни добавки, за които се твърди, че подобряват потентността или увеличават сексуалното желание. Оказа се, че осем от десет продукта съдържат недекларирани лекарствени вещества, което е незаконно и може да представлява опасност за здравето. Поради това Шведската агенция по лекарствата не препоръчва използването на тези добавки.

За съжаление тези резултати показват, че този вид измами все още е широко разпространен. Производителите твърдят, че техните продукти съдържат различни растения, витамини или аминокиселини, но се добавят и други вещества, за да се получи желаният ефект. Това обаче не се съобщава на потребителя “, казва Томас Нилсон, изследовател от Шведската агенция по лекарствата.”

Сред намерените лекарства са sildenafil, tadalafil и vardenafil.

От проверените продукти три са били позиционирани за жени, а за две е установено, че съдържат лекарствени вещества. В един продукт е открит flibanserin, който се използва в Съединените щати за лечение на понижено либидо при жени, известно като женска виагра. Във втория продукт са открити две вещества, подобни на силденафил.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече