Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

GSK и Sanofi обединяват усилията си за разработване на ваксина за COVID-19

Лекарствените гиганти GlaxoSmithKline и Sanofi обединяват сили и технологии, за да разработят подходяща ваксина за COVID-19.

В рамките на сътрудничеството Sanofi ще допринесе със своя S-протеин COVID-19 антиген, който се основава на рекомбинантна ДНК технология.

Според фирмите тази технология е създала точно генетично съвпадение с протеините, открити на повърхността на вируса, a ДНК последователността, кодираща този антиген, е комбинирана в ДНК на експресионната платформа за бакуловирус, основа на лицензирания рекомбинантен грипен продукт на Sanofi в САЩ.

GSK ще допринесе с доказаната си пандемична адювантна технология, която е предназначена да засили имунния отговор към ваксината и може да бъде от особено значение при пандемична ситуация, тъй като може да намали необходимото количество ваксина на една доза, позволявайки да се произведат повече дози ваксина и следователно да допринесе за защита на повече хора.

Компаниите заявяват, че планират да започнат изпитвания на ваксината върху хора през втората половина на тази година, като целта е да има налична одобрена ваксина до втората половина на 2021 г., стига проучванията да бъдат успешни.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече