Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

Ирландски фармацевт е новият ръководител на EMA

Емър Кук започна мандата си като изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата (EMA) днес, 16 ноември 2020 г.

Г-жа Кук е номинирана за изпълнителен директор с подновяем петгодишен мандат от управителния съвет на Агенцията на 25 юни 2020 г. и е първата жена начело на EMA. Тя беше назначена след нейното изявление пред комисията на Европейския парламент по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните (ENVI) на 13 юли 2020 г.

„Поемам ролята на изпълнителен директор на EMA на фона на безпрецедентна мащабна криза в общественото здраве“, казва Емър Кук през първия си ден в офиса. „Моят приоритет номер едно ще бъде да стимулирам отговора на ЕМА към пандемията и работата, която вече продължава, за да подкрепя разработването и одобряването на безопасни и ефективни ваксини и лечения срещу COVID-19.“

Тя подчерта, че Агенцията ще трябва да се справи и с други големи предизвикателства, включително резистентността към антибиотици, подкрепа на иновации и максимално използване на възможностите, предоставени от дигитализацията за развитие на медицината.

„Съобщението от миналата седмица за разширяване на мандата на EMA е признание за доверието в способността ни да постигаме резултати. Очаквам с нетърпение да работя с регулаторната мрежа на ЕС, Европейската комисия и регулаторите в световен мащаб, за да се справим с тези проблеми и да продължим да насърчаваме здравето на хората и животните “, добавя тя.

Източник: ЕМА

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече