Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

EMA публикува преглед на ключовите си препоръки за 2019г

EMA публикува преглед на ключовите си препоръки, направени през 2019 г. относно разрешаването и мониторинга на безопасността на лекарства за хуманна употреба.

Иновативните лекарства са от съществено значение за развитието на общественото здраве, тъй като носят нови възможности за лечение на определени заболявания. През 2019 г. ЕМА препоръча 66 лекарства за разрешение за употреба. От тях 30 са имали ново активно вещество, което никога досега не е било разрешено в ЕС. Инфографиката включва селекция от лекарства, които представляват значителен напредък в техните терапевтични области.

След като лекарството е разрешено от Европейската комисия и се предписва на пациенти, EMA и държавите-членки на ЕС непрекъснато наблюдават неговото качество и съотношение полза / риск и предприемат регулаторни действия, когато е необходимо. Мерките могат да включват промяна в информацията за продукта, спиране или изтегляне на лекарство или изтегляне на ограничен брой партиди. Преглед на някои от най-значимите препоръки също е включен в документа.

Прегледа можете да разгледате на следния линк:

https://www.ema.europa.eu/en/documents/report/human-medicines-highlights-2019_en.pdf

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече