EMA препоръча за одобрение 8 нови лекарства – май 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
ема нови лекарства

Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) на Европейската агенция по лекарствата (EMA)  препоръча осем лекарства за одобрение на заседанието си през май 2021 г.

1. Skysona  (elivaldogene autotemcel) за лечение на ранна церебрална адренолевкодистрофия  за пациенти без съответстващ донор на хематопоетични стволови клетки.

2. Bylvay  (odevixibat) за лечение на прогресивна фамилна интрахепатална холестаза  при пациенти на възраст 6 месеца или повече.

3. Imcivree  (setmelanotide) за лечение на затлъстяване и контрол на глада, свързан с генетични дефицити на пътя на рецептора на меланокортин 4 (MC4R).

4. Klisyri (tirbanibulin mesylate) за полевото лечение на нехиперкератотична, нехипертрофична актинична кератоза.

5. Ozawade ( pitolisant) за лечение на прекомерна дневна сънливост при обструктивна сънна апнея.

6. Ryeqo (relugolix / estradiol / norethisterone acetate) за лечение на симптоми на миома на матката при възрастни жени в репродуктивна възраст.

7. Verquvo (vericiguat) за лечение на симптоматична хронична сърдечна недостатъчност при възрастни пациенти с намалена фракция на изтласкване.

8. Icatibant Accord (icatibant) за лечение на остри пристъпи на наследствен ангиоедем.

АВТОР

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Обява за работа - аптека Медея

  • Пусни файловете тук или
    Pharmacist.bg не съхранява личните данни на кандидатите за работа. С кандидатсването си за работа Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат изпратени към работодателя.