Ars longa, vita brevis

Инициирани са две проучвания във фаза III на remdesivir при пациенти с COVID-19

Gilead Sciences обяви започването на две рандомизирани проучвания във фаза III, за да оцени безопасността и ефикасността на remdesivir при пациенти с умерена до тежка форма на COVID-19 . Двете проучвания първоначално ще включват 15 центъра във Великобритания.

Remdesivir е изследван нуклеотиден аналог с широкоспектърна антивирусна активност – той все още не е одобрен никъде по света за каквато и да е употреба. Remdesivir демонстрира in vitro и in vivo активност при животински модели срещу вирусни патогени MERS и SARS, които също са коронавируси и са структурно подобни на COVID-19. Ограничените предклинични данни за remdesivir при MERS и SARS показват, че remdesivir може да има потенциална активност срещу COVID-19.

„Gilead започна изследване на remdesivir преди повече от десетилетие срещу Ебола вирус инфекции. Вече сме в състояние да разгледаме потенциала му за лечение и на COVID-19 и тези клинични изпитвания ще помогнат за генериране на важни данни за безопасността и ефикасността на лекарството“, заявява Хилари Хътън-Скуайър, генерален мениджър на Gilead Sciences Великобритания и Ирландия.

Абонирай те се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече