Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

CHMP препоръча за одобрение осем нови лекарства – март 2020

Комитетът на EMA по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) препоръча осем лекарства за одобрение на заседанието си през март 2020 г. В съответствие с мерките на EMA за ограничаване на разпространението на COVID-19, срещата се проведе виртуално.

Комитетът препоръча да се предостави условно разрешение за употреба на Zolgensma* (onasemnogene abeparvovec), лекарствен продукт за лечение на бебета и малки деца със спинална мускулна атрофия, рядко и често фатално генетично заболяване, което причинява мускулна слабост и прогресираща загуба на движение.

CHMP прие положително становище за Atectura Breezhaler ( indacaterol / mometasone furoate ) и Bemrist Breezhaler ( indacaterol / mometasone furoate ) за лечение на астма.

Комитетът препоръча издаване на разрешение за употреба за Fluad Tetra (грипна ваксина) за профилактика срещу грип.

Pretomanid FGK* (pretomanid) получи положително мнение от CHMP за лечение на туберкулоза в комбинация с bedaquiline и linezolid .

CHMP препоръчва издаване на разрешение за употреба за Sarclisa* (isatuximab) за лечение на мултиплен миелом, рак на костния мозък.

Zeposia (ozanimod) получи положително становище за лечение на възрастни пациенти с рецидивираща ремитираща множествена склероза.

Биоподобното лекарство Nepexto ( etanercept ) получи положително становище за лечението на ревматоиден артрит, ювенилен идиопатичен артрит, псориатичен артрит, аксиален спондилоартрит (анкилозиращ спондилит, нерадиографски аксиален спондилоартрит), псориазис на плаки и педиатричен плакатен псориазис.

Шест препоръки за удължаване на терапевтичната индикация

Комитетът препоръча удължаване на показанията за Adcetris , Cosentyx , Intelence , Jorveza , Kineret и Ruconest .

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече