Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

Boehringer започва фаза II с лекарство за Covid-19

Boehringer Ingelheim обяви началото на фаза 2 на клинично изпитване за BI 764198, инхибитор на TRPC6 (Transient Receptor Potential Cation Channel Subfamily C Member 6). Този мощен и селективен инхибитор на TRPC6 може да облекчи увреждането на белия дроб и да намали риска или тежестта от остри респираторни усложнения при пациенти, хоспитализирани заради COVID-19.

Целта на терапията с BI 764198 е да намали нуждата от включване на респиратор, да подобри степента на възстановяване на пациентите и в крайна сметка да спаси човешки живот. Boehringer Ingelheim се ангажира да се бори с COVID-19 и допринася със своя опит и ресурси за разработване на нови терапевтични възможности за пациенти, страдащи от тежки усложнения на вируса.

Приблизително 15% от пациентите, заразени с SARS-CoV-2, развиват тежко заболяване и до 30% от тежко болните пациенти може да се нуждаят от медицинска помощ в отделение за интензивно лечение. Между 67 и 85 процента от пациентите в отделенията за интензивно лечение развиват Остър респираторен дистрес синдром, потенциално смъртоносно усложнение на COVID-19. Терапевтични възможности, като BI 764198, са спешно необходими за намаляване на тежкия респираторен дистрес синдром, спасяване на животи и в крайна сметка спомага за намаляване на тежестта върху здравните системи.

NCT04604184

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече