Boehringer започва фаза II с лекарство за Covid-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Boehringer Ingelheim обяви началото на фаза 2 на клинично изпитване за BI 764198, инхибитор на TRPC6 (Transient Receptor Potential Cation Channel Subfamily C Member 6). Този мощен и селективен инхибитор на TRPC6 може да облекчи увреждането на белия дроб и да намали риска или тежестта от остри респираторни усложнения при пациенти, хоспитализирани заради COVID-19.

Целта на терапията с BI 764198 е да намали нуждата от включване на респиратор, да подобри степента на възстановяване на пациентите и в крайна сметка да спаси човешки живот. Boehringer Ingelheim се ангажира да се бори с COVID-19 и допринася със своя опит и ресурси за разработване на нови терапевтични възможности за пациенти, страдащи от тежки усложнения на вируса.

Приблизително 15% от пациентите, заразени с SARS-CoV-2, развиват тежко заболяване и до 30% от тежко болните пациенти може да се нуждаят от медицинска помощ в отделение за интензивно лечение. Между 67 и 85 процента от пациентите в отделенията за интензивно лечение развиват Остър респираторен дистрес синдром, потенциално смъртоносно усложнение на COVID-19. Терапевтични възможности, като BI 764198, са спешно необходими за намаляване на тежкия респираторен дистрес синдром, спасяване на животи и в крайна сметка спомага за намаляване на тежестта върху здравните системи.

NCT04604184

АВТОР

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ