Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

AstraZeneca подновява изпитанията на ваксина срещу COVID

Клиничните изпитвания за коронавирусната ваксина на AstraZeneca Oxford, AZD1222, бяха възобновени във Великобритания след потвърждение от страна на Медицинския регулаторен орган (MHRA), че е безопасно това да се случи.

На 6 септември стандартният процес на преглед доведе до доброволно прекъсване на ваксинацията във всички глобални проучвания, за да позволи преглед на данните за безопасност от независими комитети и международни регулатори. Комитетът на Обединеното кралство приключи своите разследвания и препоръча на MHRA, че проучванията в Обединеното кралство са безопасни за възобновяване.

Главният изпълнителен директор на AstraZeneca Паскал Сорио заяви по-рано тази седмица, че все още се очаква ваксината на компанията да е налична до края на годината. “Независим орган ще направи преглед дали заболяването на участника е било предизвикано от ваксината, или не е било лекувано”, добави той.

“Не можем да предоставим медицинска информация за заболяването на участника заради въпроси, свързани с конфиденциалността”, посочиха представители на Оксфордския университет. “Отдадени сме на сигурността за нашите участници и спазването на най-високите стандарти на поведение при нашите изследвания, като ще продължим да следим сигурността отблизо”, добавиха представители на университета.

От институцията посочват, че 18 хиляди души са участвали в изпитванията до момента. Тестовете навлязоха в трата фаза в САЩ в края на август, като целта им беше в тях да участват 30 хиляди души.

AZD1222
AZD1222 е разработена във Великобритания от Института „Дженър“ на Оксфордския университет и Оксфордската група за ваксини. След това беше лицензирана на AstraZeneca за по-нататъшно развитие. Ваксината използва нереплициращ се рекомбинантен аденовирус от шимпанзе, за да достави протеин на SARS-CoV-2, който да предизвика имунен отговор. SARS-CoV-2 е вирусът, който причинява COVID-19.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече