Ars longa, vita brevis

Аптеките в Англия ще получат подкрепа вместо проверки

Органът, регулиращ дейността на аптеките и фармацевтите в Англия – General Pharmaceutical Council (GPhC), обяви, че ще спре всички рутинни проверки на аптеките.

Вместо това, инспекционните екипи ще помагат на аптеките да се подготвят по-добре в условията на пандемия от коронавирус (COVID-19) и да споделят подходи и добри практики, които фармацевтите във всяка аптека възприемат, заяви регулаторът.

От GPhC също заявиха, че ще започнат да се свързват с пенсионирани фармацевти, които биха могли да бъдат временно добавени в регистъра и да помагат, ако бъде обявено извънредно положение от правителството.

Изявление, издадено от регулатора, съобщава, че фармацевтите ще бъдат „изправени пред значителни предизвикателства в резултат на пандемията COVID-19“.

„Нашият приоритет е да ви подкрепим, за да осигурите на хората безопасни и ефективни грижи. През това време ще използваме гъвкав, подкрепящ и пропорционален подход към регулирането, като същевременно ще продължим да се фокусираме върху осигуряването на безопасност на пациента. “

От проверки, инспекторите ще преминат към осигуряване на „поддържаща роля“, добави GPhC

„Ако някой от нашите инспектори се свърже с вас по телефона или посети вашата аптека, ще бъде по повод обсъждане на вашата готовност и мерки, свързани с пандемията.“

„Нашите инспектори ще отговарят на запитвания и ще предоставят подкрепа на собствениците на аптеки, фармацевтите и останалия персонал.“

„Инспекторите също ще споделят и ще търсят добрите примери за това как посрещате някои от тези предизвикателства, за да могат другите да се научат бързо от вашите подходи.”

Следва съвместно изявление на регулаторите в областта на здравеопазването и социалните грижи, в което се посочва, че регулацията трябва да бъде гъвкава при тези „силно предизвикателни обстоятелства“.

DOI: 10.1211/PJ.2020.2020783

Абонирай те се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече