Ars longa, vita brevis
Реклама

Реклама

Amazon пуска онлайн аптека в САЩ

Американският гигант за онлайн търговия Amazon обяви стартирането на “Amazon Pharmacy” в САЩ във вторник . С този нов онлайн магазин клиентите на Amazon могат да поръчват лекарства с рецепта на уебсайта и чрез приложението Amazon. Базираната в Сиатъл компания също така обяви, че клиентите на Prime ще получават отстъпки за Rx лекарства.

Групата предоставя отстъпка до 80 процента за генерични лекарства и отстъпка до 40 процента за оригинални лекарства. Намалението на цената обаче е достъпно само ако клиентите плащат за лекарството без застрахователно покритие. Amazon също така рекламира, че клиентите на Prime не трябва да плащат разходите за доставка и ще получават лекарствата си в рамките на два дни.

Според интернет гиганта различните оферти и цени могат да се сравняват по-добре, а поръчването на лекарства вече трябва да е толкова „удобно, колкото и други покупки в Amazon “. За да може да се поръчат лекарствата, ще се използва защитен профил, обеща Amazon. Там се управляват и застрахователна информация и рецепти. Според Amazon фармацевтите са на разположение денонощно чрез телефонни горещи линии за запитвания от клиенти .

Amazon започва новия си бизнес в повечето щати на САЩ, но все още не в щатите Хавай , Илинойс, Кентъки, Луизиана и Минесота .

Amazon Pharmacy и в други страни

В Индия Amazon доставя фармацевтични продукти под името „Amazon Pharmacy“ от няколко месеца. Според американския телевизионен оператор CNN марката “Amazon Pharmacy” вече е регистрирана в Австралия , Канада и Великобритания. През 2018 г. групата пое и Pillpack -Американска компания, специализирана в производството на опаковки за лекарства.

Amazon все още не продава лекарства в Европа.

Amazon е международна компания за онлайн търговия. Компанията се възползва значително от кризата с коронавирус. 56-годишният основател и настоящ шеф на Amazon Джеф Безос се смята за най-богатия човек в света.

Абонирайте се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече