Ще има ли нужда от реваксинация всяка година срещу COVID-19?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
covid-19 ваксина проучване

Главния изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви в публично изявление, че пациентите “вероятно” ще се нуждаят от трета доза от ваксина за COVID-19, за да се осигури по-дългосрочна защита. Бурла добавя, че след това хората вероятно ще се нуждаят от реваксинация всяка година срещу COVID-19.

В скорошно обсъждане на  резултатите от първото тримесечие на Pfizer, Бурла повтаря тази позиция, заявявайки, че „основно всички правителства по света обсъждат споразумения за обществени поръчки за 2022г. , 2023г. и 2024г.‘‘

В резултатите от първото тримесечие Pfizer съобщава, че ваксината е генерирала 3,5 млрд. долара глобални приходи. Компанията очаква приходите от нейната ваксина COVID-19 да достигнат приблизително 26 млрд. долара само за 2021 г.

В допълнение към Бурла, главният изпълнителен директор на Regeneron Леонард Шлайфер очаква „продължаваща глобална нужда“ от терапията за COVID-19, като например лечението с моноклонални антитела на компанията REGEN-COV.

През първото тримесечие Regeneron записва нетни продажби в САЩ от 262 млн. долара за REGEN-COV по първия си договор с американското правителство.

В САЩ коктейлът с антитела е одобрен за спешна употреба за лечение на пациенти с COVID-19 въз основа на възрастта и повишените рискови фактори, въпреки че Regeneron също се подготвя за потенциална актуализация на това разрешение за включване на превенция.

АВТОР