Проф. Сербезова: Винаги, когато съм напускала зоната на комфорта, това ме е придвижвало напред

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Все още е рано да се говори дали е реална ситуация да бъда министър на здравеопазването, тъй като решението е на коалиционните партньори, а после на парламента. На този етап не са обсъждани конкретни имена. Разбира се, има редица предложения, които се въртят в публичното пространство, защото хората са много чувствителни кой ще поеме определен сектор. Важен е екипът и да има не само краткосрочните цели, но трябва да се заложат и средносрочни и дългосрочни.

Това сподели проф. Асена Сербезова пред БНТ при въпрос за евентуално поемане на поста Министър на здравеопазването.

„Отговорността е голяма за всеки един министър и неговия екип. Всеки трябва да помогне, да даде кредит на доверие. Стигнали сме до точката, когато трябва да загърбим страх, лично его, да не се притесняваме, че един или друг пост може да се отрази негативно на кариерата ни или напротив – да приемем, защото може да се отрази позитивно. Винаги, когато съм напускала зоната на комфорта, това ме е придвижвало напред. Знам какво е да се работи в държавна администрация, да се носи отговорност“, допълни още тя.

Проф. Сербозава коментира и ситуацията с Covid-19: „Мисля, че никой не е забравил как бяхме информирани за смъртността, мерките и ваксините. Някак си в това време се раздели обществото. Опитаха се безуспешно да разделят и съсловията – лекари срещу фармацевти. Изключително важно е да има доверие в системата. Всеки път, когато има недостиг на лекарства, хората получават сигнал, че не могат да имат доверие на системата. Трябва да има комуникация, доверие, анализ, баланс между заинтересованите страни и надграждане. Сега трябва да се борим с недоверието чрез информация“.

АВТОР

Обява за работа - аптека Медея

  • Пусни файловете тук или
    Pharmacist.bg не съхранява личните данни на кандидатите за работа. С кандидатсването си за работа Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат изпратени към работодателя.