Ars longa, vita brevis

Забранява се износът на лекарства на хининова основа

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се забранява износът на лекарства на хининова основа до второ нареждане.

Целта е да бъдат задоволени нуждите на българския пазар във връзка с обявената от СЗО пандемия и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на България, посочват от здравното министерство.

ВМА е задействала процедура по внос на лекарството Хлорохин. Това е лекарство против малария, което, според френските лекари, е доказало, че помага за по-бързото оздравяване на болните с коронавирус, информира началникът на Националния оперативен щаб проф. Мутафчийски. Медикаментът не е разрешен продукт за България, има специален режим, по който се внася. Вносът трябва да се активира от определена болница, в случая е ВМА, уточни Мутафчийски.

Абонирай те се за нашия бюлетин
Новини и полезни статии за фармацевти
Може да се отпишете по всяко време!
Подобни статии

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност. Приемам Научи повече